Öğrencilerimiz “I. Ulusal Ekoloji ve Çevre Öğrenci Kongresi”ne Katıldı

07.10.2009
28-31 Temmuz 2009 tarihinde Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen “I. Ulusal Ekoloji ve Çevre Öğrenci Kongresi”, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğrencilerinin de katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Kongrede, ekolojik dengelerdeki bozulmalar ve buna bağlı çevre sorunlarına değinilmiştir. Ülkemizdeki zengin biyolojik çeşitliliği tehdit eden gerek bireysel gerek de toplumsal tehlikeleri en aza indirmeye yönelik akılcı çözümler katılımcıların da paylaşımlarıyla ortaya konulmuştur. Ekoloji ve çevre konusunda alanında uzman kişilerin yanı sıra, öğrencilerin çalışmalarına yer vermesi ile de bir ilki gerçekleştirmiştir. Üniversitemiz öğrencileri de Bilimsel Araştırmalar ve Yayınlar Topluluğu’nun önderliğinde ekoloji ve çevre konularına olan duyarlılıklarını kendi özgün çalışmalarını bu kongrede sunarak göstermişlerdir. Aşağıda kongreye katılan ÇOMÜ öğrencileri ve çalışmaları verilmiştir. Kübra TUNA: Manyetik Alan Uygulanmış Biber (Capsicum annuum L.) Tohumlarının Tuz Stresine Karşı Toleransı Pınar ÇETİN: Farklı pH’lara Toprak Solucanı’nın (Lumbricus terrestris) Tepkisi Burcu AKDENİZ: Egzotik (Trachemys scripta elegans) ve Yerli Kaplumbağa (Mauremys caspica) Türleri Arasında Beslenme Rekabeti Var Mıdır? Burak ÖZAHİOĞLU, Uygar İSKAMYA: Dünden Bugüne Çevre Eğitiminin Fen ve Teknoloji Eğitimindeki Yeri ve Önemi Erdal TEKTEL: Ultraviyole Işınlarının Fesleğen (Ocimum basilicum) Bitkisine Etkisi Gökhan ÇAVDAR: Clitocybe sp. Makromantarının Protein İçeriğinin Belirlenmesi ve Tüketilen Bazı Meyve, Sebze, Hayvansal Gıda ve Makromantar Protein İçerikleri ile Karşılaştırılması Ayşegül GÜNDÜZ, Gülin ERARSLAN, Hülya DEMİRBAŞ: Tatlı Su Canlılarından Gammarus pulex Bireyine Tuzlu Suyun Etkisi Sinan AKSOY: Sigara Külü İçeren Topraklardaki Çim Tohumlarının (Cynodon transvaalensis) Çimlenmesi ve Gelişmeleri Üzerine Bir Araştırma Yasin ÇAĞLAR: Karaçam (Pinus nigra) Bitki Özütünün Delice (Lolium temulentum) Yabancı Otu ve Buğday (Tiriticum aestium L.) Kültür Bitkisinin Tohumlarının Çimlenmeleri Üzerine Allelopatik Etkisi Öğrencilerin özgün çalışmalarını sunarak, kendilerini ortaya koyma fırsatını vermesi açısından önemli bir adım olan bu kongrenin 2.sinin ÇOMÜ’de düzenlenmesi için yazışmalar devam etmektedir. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.