Girişimciler Güz Dönemi Başlangıç Toplantısını Yaptı

05.10.2009
Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu “2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı” toplantısını Dr. H. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Uzman Hikmet Yurteri başta olmak üzere, topluluğun enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu başkanları ile yönetimleri katıldı. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Uzman Hikmet Yurteri, güz döneminde yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler aktardıktan sonra şunları ifade etti: “2009-2010 eğitim öğretim döneminde merkezdeki öğrencilerimiz ile ilçelerde okuyan öğrencilerimizin kaynaşmasını ve ortak projeler yapmasını hızlandıracağız. Bu süreçte çok hızlı bir şekilde ilçe meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerimizi ziyaret edip, girişimciliği ve genç girişimciler topluluğunu anlatacağız. Bu dönem ilçe meslek yüksekokullarının hepsini gezeceğiz. Ulaşmadığımız, erişmediğimiz, girişimciliği anlatmadığımız öğrenci kalmayacak. Ayrıca her hafta düzenli olarak yapılan toplantılarımızda üniversitemiz bünyesinde kurulan öğrenci topluluk başkanlarını da davet ederek, onların da kendi topluluklarını anlatmalarına zemin hazırlayacağız. O topluluklarla ortak projeleri uygulayıp hayata geçireceğiz. Topluluğumuzun kuruluşunda da söylediğim gibi uzun vade de tüm Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerini girişimcilik kültürüyle donatacağız. Öğrencilerimizin niteliklerini, vasıflarını artıracağız ve hepsini “İş Arayan Değil İş Kuran” bireyler olarak yetiştireceğiz” dedi. Genç Girişimciler Topluluğu Genel Başkanı Alper Vuralın ise topluluk içerisinde yeni departmanlar oluşturulduğunu belirterek, yoğun ve bir döneme girdiklerini aktardı. Vuralın şunları söyledi: “ Güz döneminde Çanakkale’de bulunan ve girişimciliğin uygulayıcısı olan ÇASİAD, ÇAĞİAD ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileriyle geniş katılımlı bir panel ve toplantı düzenleme noktasında girişimcilerde bulunacağız. İstanbul’da yapılacak olan YGA liderlik zirvesi geniş katılım sağlayacağız. Bununla birlikte kişisel gelişim seminerlerini de yapmaya devam edeceğiz” dedi. Ayrıca toplantıda ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olan ve girişimciliği tercih eden AKKOÇ marketin sahibi Serdar Akkoç’ta girişimci öğrencilere iş yerinde uygulamış olduğu müşteri politikası, innovasyon, çalışma sistemi hakkında bilgiler aktardı. Öğretmenliği değil de girişimciği tercih etmesindeki nedenleri sıralayan Akkoç, şunları aktardı: “Öğretmenlik yapacağım zaman az para kazanabileceğimi düşündüm ve çok para kazanmanın girişimcilikte olduğunu gördüm. Ailemden kalan küçük bakkalı market’e dönüştürdüm. 24 saat açık olan marketimde evlere servis yapıyorum. Önümüzdeki süreçte online siparişlere de başlayacağım. Eğitimim ile girişimciliği birleştirdim ortaya bu tablo çıktı.” dedi. Toplantı sonrasında ise, tüm başkanlar yeni dönem ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra toplantıya katılan Sosyoloji Topluluğu, Mizah Topluluğu, Çağdaş Yaşam Topluluğu, 2023 Yüzüncü Yıl Topluluğu, 57. Alay Topluluğu, Pazarlama ve Reklamcılık Topluluğu, Bozcaada Öğrenci Topluluğu, Yenice Kültür ve Sanat Topluluğu, Sağlıklı Yaşam Topluluğu başkanları da kendi toplulukları hakkında bilgiler aktardı. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.