Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Kuruldu

02.10.2009
3 yıldır çalışmaları sürdürülen Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği ( WERA) 29 Eylül 2009 tarihinde kurucu üye 25 ülkenin Eğitim Araştırmaları Birliği temsilcilerinin katıldığı törenle Viyana‘da kuruldu. Toplantıya Eğitim Araştırmaları Birliği adına WERA konsey üyeleri olan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ve Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. M.Yunus ERYAMAN katılmıştır. Türkiye adına EAB, kurucu üye olarak imza atmıştır. Birliğin geçici başkanlığına Prof. Dr. İngrid Gogolin seçilmiştir. Washington DC olan birliğin ilk konsey toplantısı 5 – 6 Mayıs 2010 tarihlerinde Amerika Birleşik devletlerinde gerçekleşecektir. Ulusal, bölgesel ve uluslararası özellikte kamu yararına çalışan araştırma birliklerinden oluşan bir birlik olan WERA, bilimsel alan olarak eğitim araştırmalarında mükemmeliyeti amaçlamıştır. Detaylı bilgiye aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.