Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Haber Bülteninde “2010 Dünya Üniversiteler Kongresi”ne Yer Verdi

01.10.2009
Üniversitemizin de üye olduğu Avrupa Üniversiteler Birliği’nin (EUA) web sayfasında ve haber bülteninde, 2010’da üniversitemiz ev sahipliğinde yapılacak Dünya Üniversiteler Kongresi ile ilgili habere yer verildi. Haberin metni aşağıda gibidir: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Ekim-2010’da; “Küresel sorunlar çerçevesinde üniversitelerin yeni hedef ve görevleri neler olmalıdır?” başlığı altında Dünya Üniversiteler Kongresi düzenlenecektir. Organizatörler, dünya genelinde üniversitelerin geleneksel sorumluluklarının; meslek edinimini sağlayan eğitim-öğretimin verilmesi, bilimsel araçtırmaların yürütülmesi ve diğer sosyal hizmetlerin sunulması olduğunu belirtmekte ve küresel sorunların günlük yaşamı giderek artan şekilde etkilediği bir dünyada üniversitelerin, birçok alanda daha fazla sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini de eklemektedirler. Bu anlamda organizatörler; makale özetleri, panel ve poster sunumlar için çağrı yapmaktadırlar. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen Dünya Üniversiteler Kongresi web sayfasını ziyaret ediniz: http://www.comu.edu.tr/unicongress2010/ Haber ile ilgili detaylara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.