“Space Studio II – Uzay Atölyesi II” AB Gençlik Projesi Başladı

28.09.2009
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “Space Studio – Uzay Atölyesi” başlıklı AB Gençlik Programı eğitim projesinin ikincisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde 26 Ekim tarihinde başladı. Bu yıl daha fazla ülke ve katılımcının yer aldığı proje kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki gençlik kuruluşlarından gelen astronomiye ilgi duyan gençlere ve gençlik çalışanlarına amatör astronomi eğitimi veriliyor. ÇOMÜ Fizik ve Astronomi topluluğunun, ÇOMÜ AB Gençlik programları ofisi koordinatörlüğünde yürüttüğü proje kapsamında üniversite öğrencilerinin farklı kültürleri tanıması, yabancı dil becerilerinin gelişmesi, kültür projeleri döngüsü ve yönetimi konusunda tecrübe kazanmaları hedefleniyor. Eğitim projesinin eğitmenlerinden Halit MİRAHMETOĞLU, projenin 2009 Dünya Astronomi Yılı içerisinde gerçekleşmesi astronomi eğitiminin öneminin sivil toplum tarafından anlaşılmasının ve yeni nesle gerekli bilgilendirmenin yapılmasının önünün açılması açısından anlamlı olduğunu söyledi. Program kapsamında Türkiye’nin en büyük teleskopu olan T122’nin açılış etkinliklerine katılacak gençler profesyonel astronomlarla tanışma fırsatı da bulacaklar. Litvanya, Romanya, Fransa, Polonya, Estonya, Macaristan, İspanya, Slovakya ve Türkiye’den toplam 25 katılımcının yer aldığı proje 1 Ekim tarihinde sona erecek. Konuyla ilgili afiş ve fotoğrafa bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.