Farabi Değişim Programı Üniversitemizde Uygulanacak

24.09.2009
Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ufuk GENCEL şunları söyledi: “Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır. Farabi değişim programına ilişkin olarak üniversitemizde her bölüm için koordinatörler belirlenmiştir ve üniversitemizin ana protokolünün hazırlanabilmesi için 28 Eylül 2009 günü saat 13:00 da Farabi Kurum Koordinasyon Ofisi senato toplandı salonunda koordinatörlerle toplantı yaparak koordinatörleri bilgilendirecektir. Farabi değişim programı ile öğrenciler burslu olarak başka bir üniversitede eğitim alabilecekken öğretim üyelerimiz de belirli bir ödenek karşılığında başka bir üniversitede ders verme olanağına sahip olabilecekler. 2009-2010 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin olarak değişim yapılabilmesi için anlaşmalı olduğumuz üniversitelere gidebilmek amacıyla Farabi Kurum Koordinasyon Ofisi 1 Ekim tarihinde başvuruların başladığını duyurarak 15 gün içinde değişim isteyen öğretim üyesi ve öğrencilerin başvurularını kabul edecektir. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz Farabi değişim programı hakkında gerekli bilgilere; bölüm koordinatörleri, koordinasyon ofisi ve http://farabi.comu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirler” dedi. Haber ile ilgili fotoğrafa aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.