“Gelenekten Geleceğe” Çini Sergisi Açıldı

16.09.2009
Çanakkale Lions Kulübü, 2009 - 2010 Hizmet Dönemi ilk sergisi, üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nün organizasyonu ile gerçekleştirildi. “Gelenekten Geleceğe” isimli çini sergisinin açılışı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı. Açılış konuşmalarını Vali Abdulkadir ATALIK, Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ve Lions Kulübü Başkanı Dr. Bilge ŞİMŞEK’in yaptığı sergide, Dr. Bilge ŞİMŞEK ve Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Latife AKTAN, Türk motiflerinden oluşan çini çalışmalarını sergilemekten mutlu olduklarını ifade ederek, eser sahiplerini çalışmalarından dolayı kutladı. Konuşmaların ardından AKTAN’a plaket, sergide eserleri bulunanlara teşekkür belgesi verildi. Öğretim üyesi ve mezun öğrencilerin özgün eser çalışmasından oluşan 56 adet eserin sergilendiği “Gelenekten Geleceğe” isimli çini sergisini gezen Vali Abdulkadir ATALIK’a ve Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e eşlik eden Yrd. Doç. Dr. Latife AKTAN eserler hakkında bilgiler verdi. Sergi açılışına Belediye Başkan Vekili Muharrem ERKEK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman DEMİRCAN, Emniyet Müdürü Ali Ekber BEKTAŞ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi HAZNEDAR ve konuklar katıldı. Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergi 23.09.2009 tarihine kadar ziyaret edilebilir. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.