Beden Eğitimi, Resim İş Eğitimi, Müzik Eğitimi Genel Yetenek Sınavları Yapıldı

08.09.2009
Üniversitemizde Beden Eğitimi Yüksek Okulu ile Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’na alınacak öğrencilerle ilgili genel yetenek sınavları yapıldı. Genel yetenek sınavları Terzioğlu Yerleşkesi ile Anafartalar Yerleşkesi’nde start aldı. 65’i bayan, 65’i de erkek olmak üzere toplam 130 öğrencinin alındığı Beden Eğitimi Yüksek Okulu’na 622 kişinin başvurduğunu belirten Beden Eğitimi Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kamil Özer, “İki aşamada yapılan genel yetenek sınavında birinci aşamada ön eleme yapıldı. Ardından öğrenciler 130 kişinin içine girmeye çalıştı” dedi. Genel Yetenek sınavının yaptığı diğer bir bölüm olan Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’na alınacak 30 öğrenci ile ilgili de sınavlar yapıldı. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd Doç. Dr. Enver Yolcu, Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’na alınacak 30 kişi için 130 başvurunun olduğunu belirterek, “Sınavımız 2 aşamadan oluştu. 1. aşamada canlı modelden desen çalışması yapıldı. Bu elemeden sonra başarılı alanlar ikinci aşamada sınava tabi tutuldu. Burada da puanlar belirlenerek ve ÖSYM’nin belirlediği formül üzerenden en büyükten en küçüğe doğru sıralanıp toplam 30 öğrenci tespit edildi” dedi. Öte yandan sınavı takip etmek üzere Terzioğlu Yerleşkesi’ne gelen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Dinçay Köksal da yaptığı açıklamada diğer üniversitelere göre sınava girecek öğrencilere çeşitli kolaylıklar sunduklarını belirterek, “Üniversite olarak bizler sınava girecek öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Bu sebeple aynı anda bir iki ilde sınava girecek öğrencilerimizin bizlere gerekli mazeret dilekçesi vermeleri halinde biz Çanakkale’deki sınavı bir gün sonraya alabiliyoruz” dedi. Üniversitemizde genel yetenek sınavlarının sonuncusu ise Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda yapıldı. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Feyza Sönmezöz, toplam 30 öğrencinin alınacağı bölüme 178 kişinin başvurduğunu belirterek, “Sınavımız diğer yetenek sınavlarda olduğu gibi iki aşamada oluştu. İlk aşamayı geçenler ikinci aşamada müzik çalma, söyleme ve deşifre konularında sınava tabi tutuldu. Burada başarılı olanların puanları en yüksekten en düşüğe göre sıralanarak 30 kişi bu şekilde tespit edildi” dedi. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.