Kocatepe Zafer Yürüyüşü’ne Üniversitemizi Temsilen Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Muhammet ERAT ve Öğrenciler Katıldı

07.09.2009
23-26 Ağustos 2009 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından organize edilen bu yılki Kocatepe Zafer Yürüyüşü etkinliklerine üniversitemizi temsilen Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Muhammet ERAT ve Tarih Bölümü öğrencilerinden Yasemin Kaya, Sibel Kekeç, Fulya Arslan, Pınar Akın, Mehmet Arslan, Ramazan Akbaş, Mustafa Ayaz ve Ethem Aksoy katıldı. Etkinlik programı davet edilen devlet ve özel üniversitelerden gelen öğretim elemanı ve öğrencilerin 23 Ağustos 2009’da AKÜ Rektörü ve Senatosu öncülüğünde Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı. Katılımcıların Afyon’a intikalinden sonra 24 Ağustos’ta şehir merkezinde bulunan Utku Anıtı, Zafer Müzesi gezildi. Aynı gün ayrıca rehberler eşliğinde eski Afyonkarahisar evleri ve Karahisar kalesi gezildi. 25 Ağustos günü Çiğiltepe Şehitliği’nin ziyaret edilmesinden sonra Büyük Taarruz Şehitliği, Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı ve Zafertepe Anıtı ziyaret edildi, rehberler tarafından Büyük Taarruz hakkında bilgi verildi. 25 Ağustos akşamı etkinliklere Şuhut’ta devam edildi. Şuhut’ta icra edilen programın akabinde Saat 00.00’da Zafer Yürüyüşü’nün yapılacağı alana gidildi. Gece Saat 00.30 civarında binlerce kişinin katılımı ile Kocatepe Zafer Yürüyüşü başladı. Marşlar ve şarkılar söyleyerek katılımcılar ancak Saat: 05.00 civarında Kocatepe’ye varabildi. 13 kilometrelik yol genelde yokuş olduğu için katılımcıların bazıları bu yolu büyük zorluklarla yürüyebildiler. Bu anlamlı etkinliğin en önemli aşamasını oluşturan Zafer Yürüyüşü’nün sonunda, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzu idare ettiği 1870 m. yüksekliğindeki Kocatepe’de yapılan törende çeşitli konuşmalar yapıldı, Mehter Takımı ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası küçük bir konser verdi ve AKÜ Halk Dansları Topluluğu “Zafer” adlı tiyatro gösterisini sundu. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.