├çOM├ť T─▒p Fak├╝ltesi Hastanesi Renklendi 11.09.2013

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) T─▒p Fakültesi Hastanesinde yer alan mazgallar boyanarak renklendirildi. Üniversite Hastanesine farkl─▒ bir hava katan mazgallar─▒n boyanmas─▒na ili┼čkin ÇOMÜ T─▒p Fakültesi Hastanesi Ba┼čhekimi Doç. Dr. Murat Co┼čar’dan ve hastalardan konuyla ilgili görü┼člerini ald─▒k.

Murat hocam mazgallar─▒ boyamaya neden ihtiyaç duyuldu?

Murat Co┼čar: ─░nsan hayat─▒nda de─či┼čiklikler önemli. Bir de─či┼čiklik, renk olsun diye biz de bu i┼če girdik. Gri tonlar─▒ daha çok boyamaya çal─▒┼čt─▒k. Hastane ortamlar─▒n─▒n genelde s─▒k─▒c─▒ olmas─▒ndan kaynakl─▒ farkl─▒ renkleri kullanman─▒n insan─▒n içini açabilece─čini, rahatlataca─č─▒n─▒ dü┼čündük. Bu ┼čekilde bir uygulamaya gittik. Ald─▒─č─▒m─▒z tepkilerde olumlu yönde.

T─▒p Fakültesi’ndeki hastalarla yapt─▒─č─▒m─▒z görü┼čmelerde ise hastalar mazgallar─▒n renklenmesinin oldukça güzel oldu─ču ifade ederek göz zevkine hitap eden bu tür çal─▒┼čmalar─▒n ço─čalmas─▒ dileklerinde bulundular.

R─▒dvan Metin (Serbest Meslek): Bu tür ┼čeyler çevre aç─▒s─▒ndan daha güzel. ─░nsan─▒n göz zevkine hitap ediyor. Küflü, pasl─▒ görüntülerden iyi. Ço─ču yerin böyle olmas─▒n─▒ isteriz.

Gürkan Ka┼č─▒kç─▒ (Memur): Ho┼č gözüküyor. Gözlere hitap ediyor. Gridense renkli olmas─▒ daha güzel.

┼×ükrü Tan (Emekli Ö─čretmen): Mazgallar─▒n renklenmesi daha iyi olmu┼č. Tek tip yakla┼č─▒mlardansa böylesi daha iyi.

Ümmü Beyaz: Çok güzel olmu┼č, çok be─čendim. Çal─▒┼čmalar─▒n devam─▒n─▒ bekleriz.

Haber: Serhat ÇOBAN

Foto─čraf: Tuncay AK