ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Renklendi 11.09.2013

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yer alan mazgallar boyanarak renklendirildi. Üniversite Hastanesine farklı bir hava katan mazgalların boyanmasına ilişkin ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Coşar’dan ve hastalardan konuyla ilgili görüşlerini aldık.

Murat hocam mazgalları boyamaya neden ihtiyaç duyuldu?

Murat Coşar: İnsan hayatında değişiklikler önemli. Bir değişiklik, renk olsun diye biz de bu işe girdik. Gri tonları daha çok boyamaya çalıştık. Hastane ortamlarının genelde sıkıcı olmasından kaynaklı farklı renkleri kullanmanın insanın içini açabileceğini, rahatlatacağını düşündük. Bu şekilde bir uygulamaya gittik. Aldığımız tepkilerde olumlu yönde.

Tıp Fakültesi’ndeki hastalarla yaptığımız görüşmelerde ise hastalar mazgalların renklenmesinin oldukça güzel olduğu ifade ederek göz zevkine hitap eden bu tür çalışmaların çoğalması dileklerinde bulundular.

Rıdvan Metin (Serbest Meslek): Bu tür şeyler çevre açısından daha güzel. İnsanın göz zevkine hitap ediyor. Küflü, paslı görüntülerden iyi. Çoğu yerin böyle olmasını isteriz.

Gürkan Kaşıkçı (Memur): Hoş gözüküyor. Gözlere hitap ediyor. Gridense renkli olması daha güzel.

Şükrü Tan (Emekli Öğretmen): Mazgalların renklenmesi daha iyi olmuş. Tek tip yaklaşımlardansa böylesi daha iyi.

Ümmü Beyaz: Çok güzel olmuş, çok beğendim. Çalışmaların devamını bekleriz.

Haber: Serhat ÇOBAN

Fotoğraf: Tuncay AK