┬ôOtizm ve Kayna┼čt─▒rma┬ö Konulu Konferans Ger├žekle┼čti 22.04.2013

Divit Kitapevi sponsorlu─čunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Özel E─čitim Toplulu─ču ile ÇOMÜ Çocuklar Evi ve ÇOMÜ Çocuk Kulübü ─░┼čbirli─činde düzenlenen “Otizm ve Kayna┼čt─▒rma” konulu konferans gerçekle┼čti.

ÇOMÜ Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekle┼čen konferansa, Rektör Yard─▒mc─▒s─▒ Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Çocuklar Evi Kre┼č ve Anaokulu Müdürü Derya Deniz çok say─▒da akademisyen ve ö─črenci kat─▒ld─▒.

Konferans─▒n konu┼čmac─▒s─▒ Doç. Dr. Ye┼čim Fazl─▒o─člu konferans öncesi Çocuklar Evi ve ÇOMÜ Kütüphanesi’ni gezdi. ÇOMÜ Kütüphanesi’nden çok etkilendi─čini ve gurur duydu─čunu belirten Fazl─▒o─člu; “Her Üniversite’nin böyle bir de─čere sahip olmas─▒ gerekiyor” dedi.

Konferansta otizmi ve belirtilerini anlatan Fazl─▒o─člu ┼čunlar─▒ aktard─▒; “Engelli çocuklarla çal─▒┼č─▒rken en büyük amac─▒m─▒z onlar─▒ normale yakla┼čt─▒rmak ve toplumla bütünle┼čmelerini sa─člamak. Otizm ya┼čam boyu süren bir bozukluktur. Bu bozukluk sosyalle┼čmeyi de─čil, ileti┼čim becerilerini etkiliyor ve erkek çocuklarda k─▒z çocuklar─▒na oranla 4 kat daha fazla görülüyor.”

Otizm için erken e─čitimin çok önemli oldu─čunu vurgulayan Fazl─▒o─člu; “çocuklar─▒m─▒zdaki eksiklikleri erkenden fark eder ve bu eksiklikleri e─čiterek, ö─čreterek gidermeye çal─▒┼č─▒rsak büyük oranda ba┼čar─▒l─▒ olabiliriz” dedi.

Konferans sonunda konu┼čmac─▒ Doç. Dr. Ye┼čim Fazl─▒o─člu kitaplar─▒n─▒ imzalad─▒. Konferansa kat─▒lanlara kat─▒l─▒m belgeleri takdim edildi.

Tarih 22.04.2013

KampŘsFM-Canlř Dinle