T├ťB─░TAK Doktora Sonras─▒ Ara┼čt─▒rma Burs Programlar─▒ 05.03.2013

2218 - Yurt ─░çi Doktora Sonras─▒ Ara┼čt─▒rma Burs Program─▒

Do─ča Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tar─▒msal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Be┼čeri Bilimler alanlar─▒nda doktoras─▒n─▒ ya da T─▒bbi Bilimlerde doktora veya uzmanl─▒─č─▒n─▒ alan ve doktora/uzmanl─▒k derecesini ald─▒─č─▒üniversitenin bulundu─ču ilin d─▒┼č─▒nda bir kurumda doktora/ uzmanl─▒k sonras─▒ara┼čt─▒rma yapacak/yap─▒yor olan ara┼čt─▒rmac─▒lara burs verilmektedir.

Burs Miktar─▒:

Ayl─▒k burs miktar─▒;ba┼čka bir yerden geliri olmayanlar için 2.250 TL/ay, ba┼čka bir yerden geliri olanlar için 1.000 TL/ay'd─▒r. Burslar, her ay sonunda bursiyerlerin banka hesaplar─▒na yat─▒r─▒l─▒r. Burs süresi en çok 24 ayd─▒r.

I.Dönem: 11 ┼×ubat 2013-8 Mart 2013

II.Dönem: ... - 20 Eylül 2013

www.tubitak.gov.tr/bideb/2218

2219 - Yurt D─▒┼č─▒ Doktora Sonras─▒ Ara┼čt─▒rma Burs Program─▒

Do─ča Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tar─▒msal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Be┼čeri Bilimler alanlar─▒nda doktoras─▒n─▒ ya da T─▒bbi Bilimlerde doktora veya uzmanl─▒─č─▒n─▒alm─▒┼č ve yurt d─▒┼č─▒nda ara┼čt─▒rmalar yapacak olan bilim insanlar─▒n─▒ desteklemektedir.

Burs Miktar─▒:

Ayl─▒k burs miktar─▒ Avrupa ülkeleri için en fazla 1.900 Avro, Di─čer ülkeler için en çok 2.500 Amerikan dolar─▒ olup, ara┼čt─▒rman─▒n yap─▒laca─č─▒ yöredeki ya┼čam giderleri göz önünde bulundurularak saptan─▒r. Ödemeler üçer ayl─▒k dönemlerde yurt içinde veya yurt d─▒┼č─▒nda yap─▒l─▒r. Gidi┼č-dönü┼č yol giderleri TÜB─░TAK taraf─▒ndan kar┼č─▒lan─▒r. Burs süresi, 12 ay─▒ a┼čmamak ko┼čuluyla, adaya TÜB─░TAK taraf─▒ndan tahsis edildi─či bildirilen süre kadard─▒r.

Dönem: 11 ┼×ubat 2013-8 Mart 2013

Dönem:...- 20 Eylül 2013

www.tubitak.gov.tr/bideb/2219

2221 - Konuk veya Akademik ─░zinli (Sabbatical) Bilim ─░nsan─▒ Destekleme Program─▒

Kamu veya özel sektör kurum ve kurulu┼člar─▒nda, Do─ča Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, T─▒bbi Bilimler, Tar─▒msal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Be┼čeri Bilimler alanlar─▒nda ihtiyaç duyulan bilim insan─▒/ara┼čt─▒rmac─▒aç─▒─č─▒n─▒n kapat─▒lmas─▒na ve bilim üretimine katk─▒da bulunmak üzere yurtd─▒┼č─▒ndaki üniversitelerde ve/veya ara┼čt─▒rma kurulu┼člar─▒nda çal─▒┼čmakta olan kendi uzmanl─▒k alanlar─▒nda seçkin bilim insanlar─▒n─▒n/ara┼čt─▒rmac─▒lar─▒n Türkiye’ye getirilerek, ara┼čt─▒rma yapma, labaratuvarda çal─▒┼čma, ürün geli┼čtirme, konferans/kongre düzenleme, seminerler/dersler verme, ortak proje yazma gibi her türlü akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekle┼čtirmesine olanak sa─člamakt─▒r.

Ayr─▒ca akademik izin döneminde (sabbatical) Türkiye’deki Üniversite ve Enstitülere gelecek olan konuk bilim insanlar─▒ da program kapsam─▒nda desteklenir.

Burs Miktar─▒:

Akademik izin döneminde gelecek konuk bilim insanlar─▒n─▒n en az 3 ay en çok 12 ay süreli─čine Türkiye’ye davet edilmesi gerekmektedir. Akademik izinli gelecek bilim insanlar─▒n─▒n akademik niteliklerine, alm─▒┼č olduklar─▒ akademik ünvanlara ve ba┼čka yerden destekleri olup olmamas─▒na ba─čl─▒ olarak ayl─▒k;

·Yrd. Doçentler için 2.500$ kar┼č─▒l─▒─č─▒ TL

·Doçentler için 3.000$ kar┼č─▒l─▒─č─▒ TL

·Profesörler için 3.500$ kar┼č─▒l─▒─č─▒ TL destek ile yol ve sa─čl─▒k sigortas─▒ giderleri ödenir.

Ba┼čvuru Tarihleri:

Ba┼čvuru y─▒lda 12 dönemdir. Ba┼čvurular her ay─▒n son i┼čgünü mesai saati bitimine kadar yap─▒l─▒r ve takip eden ilk grup toplant─▒s─▒nda de─čerlendirilir.

www.tubitak.gov.tr/bideb/2221

2232 - Yurda Dönü┼č Ara┼čt─▒rma Burs Program─▒

Do─ča Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tar─▒msal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Be┼čeri Bilimler ile T─▒bbi Bilimler alanlar─▒nda ara┼čt─▒rma deneyimine sahip T.C. uyruklu ara┼čt─▒rmac─▒lar─▒n yurtd─▒┼č─▒ndan Türkiye’ye dönmelerini te┼čvik etmek ve çal─▒┼čmalar─▒n─▒ yurt içinde sürdürebilmeleri için destek vermektir.

Destek Kapsam─▒:

·Doktoras─▒n─▒n bitiren ara┼čt─▒rmac─▒lar─▒n yurt d─▒┼č─▒nda kendi alanlar─▒nda en az 2 y─▒l i┼č tecrübesine

·Yüksek lisans─▒n─▒ bitiren ara┼čt─▒rmac─▒lar─▒n yurt d─▒┼č─▒nda kendi alanlar─▒nda en az 4 y─▒l i┼č

tecrübesine

·Lisans─▒n─▒ bitiren ara┼čt─▒rmac─▒lar─▒n kendi alanlar─▒nda en az 6 y─▒l i┼čtecrübesine sahip olmas─▒

gerekmektedir.

Burs Miktar─▒:

Ayl─▒k burs miktar─▒ 3.250 TL dir. Bursiyerli─či esnas─▒nda ücretli göreve atanan bursiyere ayn─▒ burs miktar─▒, öngörülen toplam burs süresi dikkate al─▒narak ödemeye devam edilir. Üniversite veya Kamu Ar-Ge birimlerinde ara┼čt─▒rma yapan bursiyerlere en fazla 25.000 TL ara┼čt─▒rma deste─či verilir.

Ba┼čvuru Tarihleri:

Y─▒lda 12 dönem ba┼čvuru al─▒nan programa yap─▒lacak ba┼čvurular─▒n her ay─▒n son cuma gününe kadar yap─▒lmas─▒gerekmektedir.

www.tubitak.gov.tr/bideb/2232

2236 - Uluslararas─▒ Deneyimli Ara┼čt─▒rmac─▒ Dola┼č─▒m─▒ Destek Program─▒

Do─ča Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, T─▒bbi Bilimler, Tar─▒msal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Be┼čeri Bilimler alanlar─▒nda, ihtiyaç duyulan bilim insan─▒/ara┼čt─▒rmac─▒ aç─▒─č─▒n─▒n kapat─▒lmas─▒na ve bilim üretimine katk─▒da bulunmak üzere yurt d─▒┼č─▒ndaki üniversitelerde ve/veya ara┼čt─▒rma kurulu┼člar─▒nda çal─▒┼čmakta olan, kendi uzmanl─▒k alanlar─▒nda 100 deneyimli bilim insan─▒na/ara┼čt─▒rmac─▒s─▒na Türkiye’deki üniversitelerde, kamu-Ar-Ge birimleri ve sanayi kurulu┼člar─▒nda kadrolu istihdam edilmesine, ara┼čt─▒rmalara kat─▒lmak, teknolojik yenilikler getirmek için yurt içinde istihdam─▒na destek sa─članmaktad─▒r.

Ba┼čvuru Tarihleri:

Programa ba┼čvurular her y─▒l bir dönem olarak elektronik ortamda al─▒n─▒r.

www.cocirc.tubitak.gov.tr

D─▒┼č ─░li┼čkiler Koordinatörlü─čü