20. Y─▒l Rekt├Ârl├╝k Kupas─▒ ├ľd├╝l T├Âreni Ger├žekle┼čtirildi (V─░DEO) 21.12.2012

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlük Beden E─čitimi ve Spor Bölüm Ba┼čkanl─▒─č─▒ taraf─▒ndan organize edilen Rektörlük Kupas─▒n─▒n ödül töreni Troia Kültür Merkezinde düzenlenen törenle gerçekle┼čtirildi.

ÇOMÜ’nün 20. Kurulu┼č Y─▒ldönümü an─▒s─▒na, akademik ve idari personel aras─▒ndaki kayna┼čmay─▒ ve dostlu─ču peki┼čtirmek amac─▒yla üç farkl─▒ kategoride düzenlenen Rektörlük Kupas─▒n─▒n ödül töreni sayg─▒ duru┼ču ve ─░stiklal Mar┼č─▒n─▒n okunmas─▒yla ba┼člad─▒.

Ödül töreninin aç─▒┼č konu┼čmas─▒n─▒ Rektörlük Beden E─čitimi ve Spor Bölümü Ba┼čkan─▒ Okutman Hasan Bozatay yapt─▒.

Konu┼čmas─▒nda, sporun tarih boyunca toplumla sa─čl─▒kl─▒ ili┼čkiler kurulmas─▒na imkân veren bir araç oldu─čunu ifade eden Bozatay, turnuvada 49 tak─▒mdan 604 sporcunun mücadele etti─čini ve 66 müsabakan─▒n oynand─▒─č─▒n─▒ belirterek bu turnuvayla birlikte birimler aras─▒ndaki ba─č─▒n güçlenmesini ve üniversiteye yönelik aidiyet duygusunun peki┼čtirilmesini hedefledikleri vurgulad─▒.

Bozatay’─▒n ard─▒ndan konu┼čmas─▒n─▒ gerçekle┼čtiren Rektör Yard─▒mc─▒s─▒ Prof. Dr. Hüseyin Özdemir bu tür yar─▒┼čmalara kat─▒lman─▒n en az kazanmak kadar k─▒ymetli oldu─čunu söyleyerek kazananlar kadar kaybedenlerin de onore edilmesinin organizasyona de─čer katt─▒─č─▒n─▒ ifade etti. Prof. Dr. Özdemir, organizasyonda eme─či geçenlere te┼čekkür ederek konu┼čmas─▒n─▒ sonland─▒rd─▒.

Konu┼čmalar─▒n sonras─▒nda koreografisini Serhat Çetin’in gerçekle┼čtirdi─či, Kütahya yöresine ait “Ferace Zeybe─či”nin sergilenmesinin ard─▒ndan turnuvadaki enstantanelerden olu┼čan görüntüler konuklar taraf─▒ndan büyük bir ilgiyle izlendi.

Rektörlük Kupas─▒ ödül töreni, çe┼čitli kategorilerde ba┼čar─▒ kazananlara ödüllerinin takdim edilmesi ve fuayede yap─▒lan pilav ikram─▒ndan sonra sona erdi.

Ödül Kategorileri ve Kazanan ─░simler

Turnuvaya Teknik Destek Verenler

Yusuf Mete Elk─▒ran, Güner Ba┼čaran, Okan Alkan, Remzi ┼×enol, Osman Er.

BESYO Ö─črencilerinden Olu┼čan Hakem Grubu

─░smail Yava┼čça, Tuna Göç, Batuhan Irmak, Erdi Çaml─▒, Orçun K─▒y─▒c─▒, Burak Sirkeci, Salim Babacan, U─čur Karay─▒lan, Kas─▒n Yalç─▒n, Salih ┼×ener, Furkan Savmaz, Utku Can Ertürk, Ertaç  Can, ┼×ilkay Bulut, Ali Alan, Günay ┼×en.

Centilmenlik Ödülü

Akademi Ligi Tak─▒m Kaptan─▒ Niyazi Sezen, Personel Ligi ┼×oförler Tak─▒m Kaptan─▒ Y─▒lmaz Tez, Bölümler Ligi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisli─či Bölüm Kaptan─▒ Ça─čatay Uçar.

Akademi Ligi

1.Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi