Rekt├Âr Yard─▒mc─▒m─▒z Prof. Dr. Ey├╝p ├ľzdemir ─░├žin T├Âren D├╝zenlendi (+ V─░DEO) 26.03.2014

Bursa'da meydana gelen kazada hayat─▒n─▒ kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yard─▒mc─▒s─▒ Prof. Dr. Eyüp Özdemir için ÇOMÜ Rektörlük Binas─▒ önünde bir tören düzenlendi.

Bursa yak─▒nlar─▒nda geçirdi─či trafik kazas─▒nda ya┼čam─▒n─▒ yitiren Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in cenazesi, Bursa Adli T─▒p Kurumu morgundan al─▒narak Çanakkale’ye getirildi. Özdemir'in Türk bayra─č─▒na sar─▒l─▒ tabutu Terzio─člu Yerle┼čkesi Rektörlük Binas─▒ önüne getirildi. Özdemir'in yak─▒nlar─▒ tabuta sar─▒larak gözya┼č─▒ döktü. Sayg─▒ duru┼čunda bulunulmas─▒n─▒n ard─▒ndan, Özdemir'in özgeçmi┼či okundu.

Törende konu┼čan Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Özdemir hoca gibi birinin arkas─▒ndan konu┼čabilmek çok zor. ─░n┼čallah hepimiz onun gibi vefat etmeyi de, ayn─▒ ┼čekilde ya┼čamay─▒ da hak ederiz” dedi.

Rektör Laçiner, Özdemir ile son kez görü┼čmelerine de─činerek, ┼čöyle konu┼čtu:

"Bu binan─▒n ikinci kat─▒nda bana 'Hocam bir Ankara'ya gideyim' diye son bir kez daha ─▒srar etmi┼čti. Doçentli─či, profesörlü─čü gelmi┼č arkada┼člar─▒m─▒z vard─▒. YÖK'te kadrolar t─▒kanm─▒┼čt─▒. 'Hocam' dedi 'gideyim ben ikna ederim, konu┼čurum. Ben de dedim ki 'Ankara ┼ču anda kar─▒┼č─▒k, seçimlerden sonra gidersin.' Bir hafta ─▒srar etti, kendi vefat─▒na ─▒srar etmi┼č. En sonunda dün 'tamam Hocam gidin' dedim. Biraz da burada olan arkada┼člar─▒m─▒z─▒n kadrolar─▒ için vefat etti. Ö─črencileri için ko┼čtururken vefat etti. Görevi ba┼č─▒ndaki bir insan olarak hayat─▒n─▒ kaybetti─či için kendisi bir ┼čehittir."

Ziraat Fakültesi Ö─čretim Üyesi Prof. Dr. Levent Genç ile Fen Edebiyat Fakültesi Ö─čretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Dilgin de birer konu┼čma yaparak Eyüp hocay─▒ anlatt─▒lar ve onun kayb─▒ndan dolay─▒ duyduklar─▒ üzüntülerini dile getirdiler.

Müftü ─░brahim Öcüt'ün duas─▒n─▒n ard─▒ndan tören sona erdi.

Törene, Özdemir'in yak─▒nlar─▒, Vali Ahmet Ç─▒nar, Çanakkale Milletvekili Mehmet Dani┼č, Bo─čaz ve Garnizon Komutan─▒ Tu─čamiral Ayd─▒n ┼×irin, Belediye Ba┼čkan─▒ Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Ba┼čsavc─▒s─▒ Salih Çokal, akademik ve idari personel ile ö─črenciler kat─▒ld─▒.

Bursa-Ankara çevre yolunun 26. kilometresi ─░─čdir köyü ç─▒k─▒┼č─▒nda meydana gelen kazada ÇOMÜ Rektör Yard─▒mc─▒s─▒ Prof. Dr. Eyüp Özdemir olay yerinde hayat─▒n─▒ kaybederken, üniversite Personel Daire Ba┼čkan─▒ Abdurrahman Elçi ile ─░smail Çiftçi de yaralanm─▒┼čt─▒. Rektör Yard─▒mc─▒s─▒ Özdemir'in cenazesi Çanakkale’de defnedilecek.

Haber: Serhat Çoban

Foto─čraf: Suphi Tüfekçi, Tuncay Ak, Serhat Çoban