0

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Başvuruları Başladı

Bu Duyuru 9939 Kez Okundu
  • Paylaş:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2021-2021 Eğitim-Öğretim Yılında uluslararası öğrencilere 1179 kontenjan tahsis etti. Başvurular 3 Ağustos 2020 tarihine kadar http://iso.comu.edu.tr/ adresinden online olarak ücretsiz bir şekilde yapılabilecek. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2020’ de ilan edilecek olup, 7-11 Eylül 2020 tarihlerinde ise yerleşme hakkı kazanan adayların kesin kayıt işlemleri yapılacak. Adaylar başvuru koşullarına ve başvuru kabul ve kayıt takvimine http://student.comu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son yıllarda yabancı uyruklu öğrenci sayısında büyük bir aşama kaydetti ve uluslararası öğrencilerin Türkiye’de en çok tercih ettiği üniversitelerden biri haline geldi. 2019-2020 Öğretim Yılında 426 yeni kayıt ile 65 farklı ülkeden 1772 uluslararası öğrencinin okuduğu üniversitemiz, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın ÇOMÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda 2020-2021 Öğretim Yılında uluslararası öğrenciler için 1179 yeni kontenjan tahsis etti.

ÇOMÜ’de; Uluslararası öğrenci kabulünde bölge ve ülke kontenjanı ile diploma notu esasına göre hareket edilmekte olup, ayrıca Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) yapılmamaktadır. Coğrafi yakınlık, tarihi ve kültürel bağlarımız dolayısıyla 2020-2021 Öğretim Yılında Balkan ülkelerine mensup öğrencilere 450 kontenjan tahsis ettik. Geriye kalan kontenjanları ise AB-ABD, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Asya ve diğer ülkeler esasına göre taksim ettik.”

COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl başvuru kabul ve kayıt takviminin uzatıldığını belirten Doç. Dr. Koyuncu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne uluslararası öğrenci başvurularının online ve ücretsiz yapıldığını söyledi. Ayrıca, üniversitemizin herhangi bir şahıs, eğitim danışmanlık şirketi veya aracı kurum ile anlaşması olmadığı gibi, hiçbir kurum ve şahsa da kontenjan tahsis edilmediğini kaydederek adayları uyardı.

Bu yıl salgın sebebiyle online yapılan tanıtım faaliyeti ile uluslararası öğrencileri kaliteli bir üniversite eğitimi için Çanakkale’ye davet ettiklerini söyleyen Koyuncu, salgınının seyrine bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetinin örgün veya uzaktan eğitim yoluyla sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli bütün hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Ayrıca, başvuru kabul ve kayıt süreci konusundaki gelişme ve duyuruların http://student.comu.edu.tr/ ve http://iso.comu.edu.tr/ adresleri üzerinden takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti.