MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

 


 
 

SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI 2017 ÖDÜLÜ VERİLDİ 26.04.2017

    

Genç yaşta yitirdiğimiz Dr. Serhat Özyar’ın anısını yaşatmak amacıyla 2003 yılından bu yana verilen Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü’nün bu yılki sahibi ODTÜ’den Dr. Serdar Akbayrak oldu. Akbayrak, “Nanotüplerle/Nanotellerle Desteklenmiş Rutenyum Nanoparçacıkları: Amonyak Boranın Hidrolitik Dehidrojenlenmesinde Yüksek Aktiflikli ve Uzun Ömürlü Nanokatalizörler” başlıklı doktora teziyle ödüle değer bulundu.

SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLLERİ VERİLDİ 26.04.2016

    

“Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı 2016 Ödülleri”, 25 Nisan 2016 tarihinde ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Sevim Tan Amfisi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 14.’sü verilen ödüle Dr. Vakkas Bozkurt ve Dr. Arife Yurdakul değer görülürken, Dr. Elif Küçüksayraç, Dr. Ayşe Özmen ve Dr. Yasemin Tezgiden Cakcak da “Serhat Özyar Onur Ödülü” aldılar.

SERHAT ÖZYAR ÖDÜLÜ İÇİN SON BAŞVURU 12 ŞUBAT 2016 28.12.2015

    

Bilimsel çalışmayı yalnızca uzmanları ilgilendiren teknik bir uğraştan ibaret görmeyen, bilimsel yaklaşımın düşünsel yaşamın tüm alanlarına egemen kılınması gerektiğine inanan Serhat Özyar anısına düzenlenen Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü için 2016 yılı başvuruları 12 Şubat 2016 tarihine kadar alınacak. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından sonuçlar en geç 15 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak.

SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜL TÖRENİ 24 NİSAN`DA YAPILIYOR 22.04.2015

    

“Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü”nün 13’üncüsü 24 Nisan Cuma günü yapılacak törenle sahiplerine ulaştırılacak. Sosyal bilimlerde “Mimarlık Düşüncesinin Retorik İnşası: Usûl-i Mimâri-i Osmânî” başlıklı doktora teziyle Dr. Serap Durmuş ve fen bilimlerinde “Karbon Nanotüp Temelli Elektrik ve Kimyasal Sensörlerin Klinik ve Çevre Uygulamaları” başlıklı teziyle Dr. Ayşegül Kutluay Baytak ödül alacak. Ayrıca Dr. Özlem Altıntaş Yıldırım, Dr. Ayşe Gönüllü Atakan ve Dr. Mehmet Yıldırım da “Serhat Özyar Onur Ödülü”ne değer görüldü.

2014 YILI SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ 30.04.2014

    

2002 yılında kaybettiğimiz değerli bilim insanı Dr. Serhat ÖZYAR’ın anısını, bilimi ülke yaşamında maddi bir güç haline getirmeye katkıda bulunarak yaşatmak amacıyla oluşturulan “Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü” 2014 yılında, “Harmonik Hareket Mikrodalga Doppler Görüntüleme Yöntemi” başlıklı doktora teziyle Dr. Can Barış Top’a verilmiştir. “Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü kazanan Dr. Can Barış Top’u değerli tez çalışmasından ötürü kutluyoruz.

2013 YILI SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ 11.04.2013

    

Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü`ne bu yıl ODTÜ Fizik Bölümü`nden Dr. Tahsin Çağrı Şişman, `D-Boyutta Born-Infeld Kütleçekim Teorileri (Born-Infeld Gravity Theories in D-Dimensions)` başlıklı doktora çalışması nedeni ile değer bulundu. Bu yıl ayrıca Dr. Burcu Bekdeşer, Dr. Didem Gözüpek, Dr. Nalan Oya San, Dr. Fatih Şen ve Dr. Hilmi Yurdakul`a `Serhat Özyar Onur Ödülü` verileceği açıklandı.

SERHAT ÖZYAR HAKKINDA 02.07.2012

    

ÖDÜL HAKKINDA 02.07.2012

    

2012 - SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ 02.07.2012

    

Serhat Özyar’ın anısını yaşatmak amacıyla Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Bilim ve Ütopya Kooperatifi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Elemanları Derneği (ÖED) tarafından düzenlenen “Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı 2012 Yılı Ödülü” sahiplerini buldu. Bu yıl Seçici Kurul 3 adayı Yılın Genç Bilim Adamı ödülüne, 3 adayı Onur Ödülü’ne değer bulurken, 1 adaya ise Seçici Kurul Özel Ödülü verildi.

2011 - SERHAT ÖZYAR ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI 02.07.2012

    

Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü`ne bu yıl Dr. Önder Metin, ODTÜ Kimya Bölümü`nde gerçekleştirdiği doktora çalışmasında, hidrojen enerjisi elde edilmesi yeni ve etkin katalizörler geliştirmesi nedeni ile değer bulundu. Seçici Kurul ayrıca ODTÜ Kriptografi Bölümü`nde doktora çalışmasını yapan Dr. Sedat Akleylek ve Yeditepe Üniversitesi Matematik Bölümü`nde doktora çalışmasını yapan Dr. Oğul Esen`e Serhat Özyar Onur Ödülü verilmesine karar verdi. Ödül töreni, 25 Nisan 2011 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi A Salonu`nda gerçekleştirilecek.

2010 - SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU 02.07.2012

    

“Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü 2010” düzenlenen törenle sahibini buldu. Bu yıl 8.si düzenlenen törende ödül, “Elektromanyetik Problemlerin Çok Seviyeli Hızlı Çok Kutup Yöntemiyle Doğru ve Verimli Çözümleri” başlıklı doktora tez çalışması ile Dr. Özgür Ergül’e verildi.

2009 - HETEROJEN BİR AKİFERDE POMPAJ KUYU KARAKTERİSTİKLERİNİN GENETİK ALGORİTMA İLE BELİRLENMESİ 30.06.2012

    

Dr. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz- Pamukkale Üniversitesi

2008 - SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU 30.06.2012

    

“Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü 2008” Düzenlenen Törenle Sahibini Buldu.

2007 - PROTEİN DİZİLİMLERİNİN HOMOLOJİ SEZİMİ VE SINIFLANDIRMA AMAÇLI BİLİŞİMSEL GÖSTERİMİ - DR. HASAN OĞUL-ODTÜ -MARKOV ATLAMALI DOĞRUSAL SİSTEMLER İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ DURUM KESTİRİMİ - DR. UMUT ORGUNER-ODTÜ 30.06.2012

    

2006 - SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ 30.06.2012

    

2005 - SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ 28.06.2012

    

25 NİSAN 2005 GÜNÜ ODTÜ’DE DÜZENLENEN TÖRENLE SAHİPLERİNE VERİLDİ

2004 - SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ 28.06.2012

    

2003 - SERHAT ÖZYAR YILIN GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ 27.06.2012

    

 

Serhat Özyar Hakkında

24 Nisan 2002 tarihinde yitirdiğimiz Dr. Serhat Özyar, bilimin ülke yaşamında maddi bir güç haline getirilmesine kendini adamış genç bir bilim insanıydı. Doktorasını ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü`nde tamamlamış olan Serhat Özyar, yaşamını yitirdiğinde aynı bölümde öğretim üyeliği yapmaktaydı. Etkin bir araştırıcı ve özenli bir öğretmendi. Bilimsel çalışmayı yalnızca uzmanları ilgilendiren teknik bir uğraştan ibaret görmeyen, bilimsel yaklaşımın düşünsel yaşamın tüm  alanlarına egemen kılınmasının gereğine ve önemine inanmış bir aydınlanmacıydı. Bilim ve Ütopya Dergisi ve Kooperatifi ile ODTÜ Öğretim 

Elemanları Derneği`nin kurucularından olan Serhat Özyar, yaşamının sonuna kadar, gerek bu kuruluşların, gerekse Elektrik Mühendisleri Odası`nın en etkin üyelerinden biri olarak faaliyet gösterdi. Özyar, bilimi  tüm yönleriyle ülke hizmetinde olmasını hedefleyen bütünsel bakış açısını hiçbir zaman terk etmedi. 

 

Bağlantılar: 
http://kitap.emo.org.tr/genel/kitap_goster.php?kodu=18
 

Ödül Hakkında

EMO, Bilim ve Ütopya Kooperatifi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği tarafından düzenlenen Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü, "ülkemizde bilimsel araştırmanın kurumsallaştırılması ve bilim gücümüzün inşası için, üniversitelerimizdeki doktora programlarının desteklenmesi ve ülkemizin bilim gündemiyle ilişkilendirilmesi" amacını taşımaktadır. Doktorasını Türkiye‘de bir üniversitede tamamlamış, bu çalışmasıyla ülkemizin bilim gündemindeki temel sorunlardan birinin çözümüne katkıda bulunmuş ve daha önce bu ödüle aday olmamış genç bir araştırıcıya verilen ödül için herhangi bir alan kısıtlaması bulunmamaktadır.



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

YAPICIYA EMO`DAN ÖDÜL, TÖREN 26 NİSAN`DA (CUMHURİYET)

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.