0

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Bu Duyuru 2594 Kez Okundu
  • Paylaş:

23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk Milletinin, egemenliği eline aldığı, vatanına sahip çıktığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara güvendiğini ortaya koymuştur.

Sevgili çocuklar, ülkemizi daha da güçlendirerek çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için, sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inancım tamdır. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, araştıran, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşku ile kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza inanıyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.


                                                                                 Prof. Dr. Sedat Murat

                                                                                              Rektör