0

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Bu Duyuru 1256 Kez Okundu
  • Paylaş:

18 Mart; milletimizin esir edilemeyeceğinin, vatanımızın parçalanmayacağının, ezanlarımızın dindirilemeyeceğinin ve Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığı gündür. 

Şanlı zaferin 104. yılında yeni neslimizin alması gereken büyük dersler, çok önemli ibret vesikaları vardır. Tarihini bilmeyen, tarihine sahip çıkmayanlar böylesine büyük zaferleri kazanamazlar. Bizler eşsiz tarihimizden aldığımız güçle yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için yolumuza devam etmeliyiz. 

Dün olduğu gibi bugün de aziz vatanımız ve üzerimizde dalgalanan şanlı bayrağımız için şehit düşen vatan evlatlarının aileleri, yakınları ve gazilerimiz, milletimize bırakılan birer emanettirler. Bu emanete sahip çıkmak bizlerin en önemli görevlerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  başta olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatanları, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Yücel Acer

Rektör