Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği 2018/2019 Başvuruları

.

Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği Türkiye'de Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin (hizmet alımı yoluyla kurumda istihdam edilmiş personel bu programdan faydalanamaz) en az 5 gün en çok 6 hafta süre ile AB üye ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet aracılığı ile yükseköğretim kurumu personeli eğitim almak üzere bir yükseköğretim kurumuna gidebilmektedir.

Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları 30 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak ve 10 Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir.

 

Başvuru esnasında aday personel gitmek istediği üniversiteden almış olduğu "Kabul Mektubu"nu imzalı bir şekilde sunmalıdır. (Elektronik imzalar, taranmış kopyalar geçerlidir). Kabul mektubu için herhangi bir format bulunmamakla birlikte mektupta hareketliliğin tarihleri ve eğitim alma amaçlı olduğu açıkça belirtilmelidir.  

Ancak Erasmus Ofisi başvuru dönemlerinden önce çeşitli üniversitelerle görüşerek idari pozisyonlardan başvuracak personelimiz için bir çalışma programı hazırlayıp başvuracak adaylar için bir ön kabul alabilir.

Erasmus Koordinatörlüğü tarafından ön kabul alınan bir üniversiteye gitmek üzere başvuru yapmayı düşünüyorsanız herhangi bir ön kabul almanız gerekmemektedir. Ancak böyle durumlarda hareketlilik karşı Üniversite'nin idari personel ziyaret haftası kapsamında gerçekleşecek olup gidiş tarihinin değişmesi mümkün olmamaktadır. Bu ön kabul mektubu ile ilgili olarak görüşmeler sürmekte olup, Çek Cumhuriyeti, Polonya ya da Romanya'dan bir üniversite ile olacaktır. 

Yapılacak hareketlilik 01 Eylül 2018 ile 01 Mayıs 2019 arasında gerçekleşmelidir. ÇOMÜ Erasmus+ Ofisi; üniversitelerden alacağınız cevabın gecikmesi ihtimaline karşın gerekli yazışmaların şimdiden yapılmaya başlanmasını tavsiye eder.

 

Eğer Erasmus Ofisi'nin ön kabul aldığı Üniversite dışında bir üniversiteye gitmeyi düşünüyorsanız aşağıdaki linkte yer alan fakültelere ait anlaşmalardan; “Personel Hareketliliği” kontenjanı bulunan anlaşmalar içinden gitmek istediğiniz üniversiteyi seçiniz.

http://erasmus.comu.edu.tr/ikili-anlasma/anlasma-listesi-aktif.html

Gitmek istediğiniz üniversitenin Erasmus ve Bölüm Sorumlularına email ile Erasmus Hareketliliğinden faydalanmak istediğinizi ve hareketliliği gerçekleşeceği tarihleri yazarak ve anlaşmanız halinde Kabul Mektubunun imzalanıp email ile geri yollanmasını isteyiniz.

 

Hareketlilik kontenjanları ilanla birlikte duyurulacaktır. Eğitim Alma Hareketliliği seçim kriterleri ve yöntemi Üniversitemiz 29.12.2016 tarih ve 12 sayılı Senato Kararı ile belirlenmiştir.

Eğitim Alma Hareketlili ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.