0

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Bu Duyuru 1507 Kez Okundu
  • Paylaş:

Kadın, tükenmeyen sevgisi, şefkati, hoşgörüsü, üretkenliği ile ailenin ve toplumun temelidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, dünyanın geriye kalanı ile yarışacak eğitimli, bilinçli nesillere sahip olmak, en başta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza, eğitim, iş ve sosyal hayatta erkekler ile birlikte vereceğimiz fırsat eşitliği ile mümkündür. 

Bağımsız ve hür yaşama uğrunda, her türlü yokluğa ve olumsuzluğa rağmen, Kurtuluş Savaşında ve diğer bütün mücadelerimizde sergilediği cesaret ve gayret ile tarihte onurla yerini alan Türk kadını, ülkesinin gelişmesi ve kalkınması için de büyük bir fedakârlık göstermiş, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın her alanında önemli roller üstlenmiştir. 

Kadınlarımıza dair bütün bu gerçekleri ve değerleri hala özümseyememiş bazı kişi ve çevrelerin bulunuyor olması, kadına yönelik şiddetin hala bir araç olarak kullanıyor olması, bize toplum olarak hala yapmamız gereken işler olduğunu göstermekte. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde, eğitimde, üretimde, siyasette kadınlarımızın daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak için hep beraber gayret göstermeye devam etmemiz gerekiyor. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. 

Prof. Dr. Yücel Acer 

Rektör