Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Hakkında Bilgilendirme Duyurusu

.

Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Erasmus+ program ülkelerinden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği başvuruları 24 Nisan 2018 tarihinde başlayacak ve 11  Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir.

Adayların hareketliliğe başvurabilmesi için; hareketliliğin gerçekleşeceği üniversiteden bir ön kabul mektubu alması gerekmektedir. Yapılacak hareketlilik 01 Temmuz 2018 ile 01 Mayıs 2019 arasında gerçekleşmelidir. ÇOMÜ Erasmus+ Ofisi; üniversitelerden alacağınız cevabın gecikmesi ihtimaline karşın gerekli yazışmaların şimdiden yapılmaya başlanmasını tavsiye eder.

Hareketlilik kontenjanları ilanla birlikte duyurulacaktır. Ders Verme Hareketliliği seçim kriterleri ve yöntemi Üniversitemiz 29.12.2016 tarih ve 12 sayılı Senato Kararı ile belirlenmiştir.

Ders Verme Hareketlili ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.