0

ÇOMÜ Psikolojik Danışmanlık Birimi Üniversiteye Uyum Sürecinde Öğrencilerimizin Hizmetinde

Bu Duyuru 3285 Kez Okundu
  • Paylaş:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) bu yıl kayıt yaptırarak üniversite hayatına başlayan öğrencilerin uyum sorunu yaşamamaları, kısa süre içerisinde üniversite hayatına adapte olmaları ve karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için ÇOMÜ Psikolojik Danışmalık Birimi çalışmalarına başladı. 

Üniversite hayatı yeni insanlarla birçok şeyin paylaşılacağı yeni bir yaşam biçimidir. Bu yeni yaşam biçimine yaklaştıkça ve içinde yer almaya başladıkça; heyecan, kaygı, gerginlik ve birçok duygu bir arada hissedebilir. 

ÇOMÜ Psikolojik Danışmalık Birimi, hem kişisel hem de akademik gelişimleri ve mücadeleleri beraberinde getiren üniversite hayatına yeni başlayan öğrencilerin, yaşamlarını kolaylaştırmaları ve uyum sorunu yaşamamaları için önemli bir noktadır. 

2004 yılı içerisinde Sağlık Merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan ÇOMÜ Psikolojik Danışmanlık Birimi, ÇOMÜ öğrencilerinin kendilerini tanımalarına, problemlerini çözmelerine, bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerine ve çevrelerine uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla bireysel ve grupla psikolojik yardım sağlamak, gelişimsel ve eğitsel programlar düzenlemek, yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla birçok çalışma gerçekleştirmektedir. 

Birim, tüm akademik, idari personel ve ailelerinin yanı sıra ÇOMÜ Kreş ve Anaokulunda da psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı ve seminer çalışmaları yürütmektedir. Öğrencilere, idari ve akademik personel ile ailelerine yönelik tüm hizmetler ücretsizdir. 

Randevu ile çalışan birimin irtibat numaraları ve adresi: 

Psikolog Serdar Topal : 02862180018-6576 

Psikolojik Danışman Cumhur Çırnaz : 02862180018-6573 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Terzioğlu Yerleşkesi - ÇOMÜ Kreş ve Anaokulu Binası - Zemin Kat - Çanakkale - Merkez